flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Прийнято законопроект про Конституційний Суд

22 червня 2017, 14:35

ВР прийняла за основу проект закону «Про Конституційний Суд України» №6427-д. Головними відмінностями цього проекту від інших є порядок призначення суддів та розширення повноважень судових розпорядників та уповноважених осіб секретаріату КС.


Законопроект у першому читанні підтримав 231 народний депутат, передає «Закон і Бізнес».

Як відомо, 8 червня народні обранці повернули законопроект №6427-д до профільного комітету на доопрацювання. 

Документом пропонується передати повноваження з формування конкурсної комісії з відбору суддівського корпусу КС виключно Верховній Раді та внести відповідні зміни в її Регламент. Таким чином рішення про призначення суддів на посади має затверджуватися постановою ВР.

Також судовим розпорядникам та уповноваженим особам секретаріату Конституційного Суду запропоновано уповноважити складати протоколи про адміністративні правопорушення, зазначених у статтях 218 - 221 КУпАП.

При цьому сам Кодекс про адміністративні правопорушення мали б доповнити штрафами за неявку на засідання, нехтування вказівками головуючого судді та подання недостовірної інформації. За неповагу до суду штраф мав складати від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів, а за подання неправдивої інформації — від 100 до 200.

Закон і Бізнес